preskoči na sadržaj
OGLASNA PLOČA

Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta, kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Povodom Dana sigurnijeg interneta s učenicima sedmih razreda Osnovne škole Čučerje na satu Hrvatskog jezika provedena je anketa prilikom koje su učenici osvještavali koja su ponašanja na internetu prikladna da bi bili sigurniji u digitalnom okruženju.  

U 7.a obrađena je nastavna jedinica Ivane Marinić To nisam ja. Učenici su komentirali internetsko nasilje koje se pojavljuje u tekstu te ga povezali sa situacijama u svakodnevnom životu. Jedan od zadataka bio je i literarno se izraziti na temu internetskog nasilja.

U 7.b dječaci su istraživali oznake na poleđini videoigara. Proučavali su što pojedina oznaka označava i kakav se sadržaj može očekivati u igrici koja ga nosi. Zatim su izrađivali digitalni plakat na kojem su trebali prikazati oznake s njihovim objašnjenjem.  Djevojke su izrađivale digitalni poster na temu interneta te pisale o dobrim i lošim stranama interneta. 

 

 

Internet, dobre i loše strane, Dora Bašić 7.b

Nasilje na internetu, Gabrijela Šturlić, 7.a
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Jurić   datum: 10. 2. 2021.

ZADNJE VIJESTI

Kontakti


e-Dnevnik - prijava

Office 365

Office 365 je besplatan za sve učenike i nastavnike


Obrazovni materijali

   


  

 

  
 


 


 


Pomoć roditeljima i učenicima


  


 

preskoči na navigaciju