preskoči na sadržaj
EKO sadržaji

EKO ŠKOLA 2020./2021.

                                                 

Međunarodne Ekoškole su program osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini čitavih odgojno-obrazovnih ustanova (osnovne i srednje škole, dječji vrtići i učenički domovi, škole za djecu s posebnim potrebama i fakulteti). Nacionalni koordinator Ekoškola u Republici Hrvatskoj je Udruga Lijepa Naša.

Cilj programa je ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš u sve segmente odgojno-obrazovnog sustava i svakodnevni život učenika i djelatnika Ekoškole.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Jurić  datum: 15. 4. 2021. 07:34

EKO ŠKOLA 2020./2021.

     Dan planeta Zemlje

Učenici naše škole i ove godine su obilježili Dan planeta Zemlje kroz razna područja rada. 


1.a snimio je video naslova Veliki svijete ekoporuku šalje ti 1. a

(klikni na sliku za video)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


    Učenici 7. a razreda su sa svojom razrednicom pogledali film povodom Dana planete Zemlja te su u digitalnom alatu Padlet napisali svoje poruke kako mogu sačuvati planet.

Padlet stranicu otvorite OVDJE.   Učenici 7.a razreda sudjelovali su 12.3.2021. u radionici udruge „Biom“ pod nazivom „Ima li priroda cijenu?“ 

Na radionici su učenici preuzeli jednu od uloga potrebnih za dobro funkcioniranje grada i razvoj urbane sredine. Bili su urbanisti, čuvari prirode, energetičari, gradonačelnici i poljoprivrednici. Sukladno dodijeljenoj ulozi svaki učenik je na svoj način doprinosio izgradnji grada (gradnja susjedstva, škola, elektrana, tvornica, ureda, farma, parkova) i donosio odluke koje utječu na budućnost  grada. Svaka odluka je donosila i određene posljedice (smanjenje budžeta, iznenadne promjene i ekološke katastrofe ili pak poboljšanje zdravlja i kvalitete života stanovnika, povećanje poljoprivrednih prinosa i sl.) koje su učenici mogli povezati sa stvarnim primjerima.

Na kraju radionice se razvila diskusija o naučenom kojoj je bio cilj direktno povezati djelovanje čovjeka na prirodu (izgradnja i širenje urbane sredine) i važnost njena očuvanja.

Radionica je trajala 2 školska sata.

Fotografije s radionice pogledajte OVDJE.


  Učenici 5. razreda okušali su se u digitalnom alatu Pixton te su izradili radove na temu Očuvanje prirode.

 


  Radovi učenika na temu proljetnica i obilježavanja eko dana u ožujku i travnju.

 


    GEOGRAFIJA

Učenici OŠ Čučerje sudjelovali su uoči Svjetskog dana voda (23.3.) u međunarodnom online susretu učenika Hrvatske, Slovenije i Slovačke okupljenih oko etwinning projekta – Earth, our home (Zemlja - naš dom). Tom prilikom Filip Lučić (7.b) i Filip Pecigoš (7.a) predstavili su našu školu, svoj zavičaj kao i našu zemlju drugim sudionicima projekta. Predstavljene su i fotografije snimljene u 73. misiji Sally Ride EarthKAM u ožujku.

Cilj projekta je upoznavanje učenika sa Zemljom – svojim domom, ljepotama našeg planeta, mogućnostima za život na njemu i važnosti zaštite okoliša i podizanju svijesti ljudi o brizi za naš zajednički dom.

Uz pomoć NASA-inog programa Sally Ride EarthKAM, učenici otkrivaju i fotografiraju Zemlju iz svemira te analiziraju pomoću programa Google Earth. Na taj način stvara se kolekcija fotografija i internetska izložba u Twinspace-u. Cilj ovog projekta jest prepoznati negativne utjecaje čovjeka na naš planet i brinuti se o zaštiti okoliša na Zemlji, razumjeti održivi razvoj i razviti odgovornost prema očuvanju primjerenih životnih uvjeta i za buduće generacije. Također, učenici na ovaj način povezuju znanje o kretanju Zemlje, matematičkoj geografiji, kontinentima i geografskim procesima u smislenu cjelinu.

  


   Dan jabuka

Učenici naše škole su i ove godine obilježili Dan jabuka. Kroz razne likovne i literarne aktivnosti, učenicima su približili sve vrijednosti tog voća.


    Dan zahvalnosti za plodove zemlje

U tjednu od 12. do 16. listopada 2020. godine učenici naše škole su obilježili tematski tjedan pod nazivom Dani zahvalnosti za plodove zemlje.

Detaljnije radove nekih razreda pogledajte ovdje:
1.a  1.b  4.b


  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Jurić  datum: 15. 4. 2021. 07:58
» Arhiva naših vijesti    
 


EKO ŠKOLA

Naša škola je i službeno postala

međunarodna Ekoškola.

Na svečanosti koja je održana 12. svibnja 2017. u Gastro Globusu na Zagrebačkom velesajmu, promovirana je 17. generacija međunarodnih Ekoškola iz Republike Hrvatske. Tom prigodom predstavnici naše škole dobili su povelju (certifikat) i prestižnu zelenu zastavu.

ZADNJE VIJESTI

Kontakti


e-Dnevnik - prijava

Office 365

Office 365 je besplatan za sve učenike i nastavnike


Obrazovni materijali

   


  

 

  
 


 


 


Pomoć roditeljima i učenicima


  


 

preskoči na navigaciju